Εμπειρία του Καταναλωτή & Τεχνολογία

Εμπειρία του Καταναλωτή & Τεχνολογία

Καθώς η πανδημία είναι ακόμα σε εξέλιξη, έχουν προκύψει σημαντικές ευκαιρίες που τα brands πρέπει να επωφεληθούν για να συνδεθούν περισσότερο με τους πελάτες τους.

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί επιτρέπουν σε όσες εταιρείες θέλουν να διατηρηθούν στην αγορά να αναζητήσουν την καινοτομία ή να αναπτύξουν καινούργια προϊόντα και να εκμεταλλευτούν νέα κανάλια για να προσεγγίσουν το κοινό τους.

Αυτό σημαίνει ότι η επιτυχημένη και σωστά σχεδιασμένη “Εμπειρία του Καταναλωτή (Customer experience/CX)” είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που θα οδηγήσει την επιχείρηση στην αυριανή μέρα.

Εταιρείες που είχαν ήδη επενδύσει στην εμπειρία του καταναλωτή και είχαν μία συμπαγή στρατηγική εναρμονίστηκαν ομαλότερα και αθόρυβα στην νέα “κανονικότητα¨. Η μετάβαση στο μοντέλο της τηλεργασίας ήταν ευκολότερη, γιατί τα συστήματα και οι διαδικασίες που είχαν ήδη δομηθεί και λειτουργούσαν για την εξυπηρέτηση των πελατών λειτούργησαν εξίσου καλά και για το υπόλοιπο δυναμικό της εταιρείας. Για άλλους πάλι, προηγούμενες επενδύσεις που έγιναν στον ψηφιακό μετασχηματισμό απέδωσαν καθώς μπόρεσαν να καινοτομήσουν γρήγορα και να επικοινωνήσουν το νέο τους περιεχόμενο, αυτό που τελικά ικανοποίησε τις ανάγκες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του lockdown.

Στελέχη των παραπάνω εταιρειών όχι μόνο λειτούργησαν στο νέο καθεστώς εργασίας που προέκυψε με τον Covid-19, αλλά αποτέλεσαν το έναυσμα για την περαιτέρω επένδυση των εταιρειών τους με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας του καταναλωτή.

Σε αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις στόχοι επιτεύχθηκαν και με το παραπάνω, ακόμα και όταν η χώρα υπο lockdown ακριβώς γιατί το εργασιακό περιβάλλον τους ήταν ευέλικτο

Η πανδημία οδήγησε τόσο τα brands όσο και τους καταναλωτές σε βαθύτερες σχέσεις με την τεχνολογία και με το πέρασμα του χρόνου η σύνδεση τεχνολογίας και εμπειρίας του καταναλωτή θα γίνεται ολοένα και πιο δυνατή.


Το άρθρο επιμελήθηκε η:

Μαρία Κορφιά, Γενική Διευθύντρια της Anageno London

Επιστροφή

Δείτε ακόμα

Οικοσύστημα Οικογενειακών Επιχειρήσεων
Η τεχνολογία αλλάζει τη  βιομηχανία τροφίμων